- 1338
- 1399/08/27 - 09:00
- 48 views
درواقع در رابطه با خستگی می توان به انواع مختلفی از آن نیز اشاره کرد . معمولا اگر فردی فعالیت بدنی گسترده ای داشته باشد ، چه بیمار باشد و یا بیماری داشته باشد ، در این شرایط ، خستگی ناگهانی و شدید ایجاد می شود . به طور کلی علاوه بر اینکه خستگی یک عارضه ناخوشایندی است ، همواره می تواند در زندگی روزمره ی فرد نیز اختلال ایجاد می کند . در این مقاله از[…]
درواقع در رابطه با خستگی می توان به انواع مختلفی از آن نیز اشاره کرد . معمولا اگر فردی فعالیت بدنی گسترده ای داشته باشد ، چه بیمار باشد و یا بیماری داشته باشد ، در این شرایط ، خستگی ناگهانی و شدید ایجاد می شود . به طور کلی علاوه بر اینکه خستگی یک عارضه ناخوشایندی است ، همواره می تواند در زندگی روزمره ی فرد نیز اختلال ایجاد می کند .
در این مقاله از bcnews ، قصد داریم به بررسی عوامل ایجاد خستگی مفرط ، گزینه های درمانی آنها و تغییر سبک زندگی بپردازیم که چگونه افراد می توانند احساس خستگی کمتری کنند .
اطلاعات بالقوه درمورد خستگی شدید ناگهانی
علل و دلایل خستگی ناگهانی
در حقیقت میتوان برای این عارضه چالش برانگیز نیز دلایلی را در نظر گرفت که به چند دلیل فرد می تواند احساس خستگی ناگهانی و شدید داشته باشد .
آلرژی
در حالت کلی آلرژی نیز می تواند اولین نتیجه واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به مواد حساسیت زا همانند گرده ، حیوانات خانگی و غذاها ایجاد کند . بنابراین در همین راستا نیز برخی از افراد ممکن است به دلیل آلرژی دچار آبریزش بینی ، خارش ، بثورات و مشکلات تنفسی نیز شوند .
معمولا هنگامی که افراد با یک ماده حساسیت زا تماس می گیرند ، بدن برای مقابله با آن ماده شیمیایی هیستامین آزاد می کند . این باعث ایجاد علائم واکنش آلرژیک می شود که این شرایط نیز می تواند شامل خستگی ناگهانی باشد .
درمان آلرژی
به طور معمول ، درمان های زیر ممکن است به یک فرد مبتلا به آلرژی کمک کند:
- ایمونوتراپی اختصاصی آلرژن
- اجتناب از تماس با مواد حساسیت زا
- مصرف دارو مانند داروهای آنتی هیستامین یا استروئیدها
افسردگی
در واقع افسردگی یک نوع عارضه ناخوشایندی برای فرد به همراه می آورد که باعث ایجاد شرایط بد و ناراحت کننده ای می باشد . افسردگی نوعی اختلال خلقی است که باعث احساس غم و اندوه و عدم علاقه به کاری می شود.
معمولا این وضعیت به دلیل اختلال در سیستم عصبی مرکزی است که باعث می شود انتقال دهنده های عصبی همانند سروتونین ، نوراپی نفرین و دوپامین مانند گذشته به طور طبیعی عمل نکنند. بدین ترتیب می توان اشاره کرد که افسردگی از چندین روش می تواند باعث خستگی مفرط شود.
همچنین طبق بررسی های مطالعه ای در سال 2015 نشان داد که شرکت کنندگان با خستگی سطح بالاتری از درد ، افسردگی ، مشکل خواب و اضطراب داشتند.
در نهایت ، این نشان می دهد افرادی که علائم افسردگی شدیدتری دارند بیشتر احساس خستگی می کنند.
درمان افسردگی
غالبا برخی از بررسی ها و تحقیقات از درمان های زیر برای خستگی و افسردگی پشتیبانی می کنند:
- داروهای ضد افسردگی ، مانند سیتالوپرام و ونلافاکسین
- روان درمانی ، مانند درمان شناختی رفتاری
- داروها ، از جمله مودافينيل و آتوموكستين
- در صورت شدید بودن علائم افسردگی ، درمان الکتروشوک
فیبرومیالژیا
در حالت کلی ، فیبرومیالژیا یک نوع اختلال درد مزمن است . درمجموع دانشمندان در حال حاضر نمی دانند چرا برخی از افراد به این بیماری مبتلا می شوند ، اگرچه مطالعات نشان می دهد که ژن ها در این امر نقش موثر و بسزایی دارند. در اصل فیبرومیالژیا باعث می شود که مردم احساس کنند درد بیشتر از ناراحتی است که افراد بدون این اختلال تجربه می کنند.
بنابراین در نظر داشته باشید که یکی از علائم فیبرومیالژیا خستگی مزمن است . در این شرایط ، افراد بیشتر احتمال دارد هنگام صبح که از خواب بیدار می شوند این خستگی را تجربه کنند اما این حالت می تواند در اواسط بعد از ظهر نیز رخ دهد.
همچنین دوره های کم تحرکی و فعالیت می توانند این خستگی را افزایش دهند و ممکن است خواب را مختل کند و باعث شود افراد احساس شادابی نکرده و بیدار شوند.
درمان فیبرومیالژیا
غالبا گزینه های درمانی فیبرومیالژیا شامل موارد زیر است:
- فیزیوتراپی و روان درمانی
- داروهای ضد افسردگی ، مانند دولوکستین
- فعالیت بدنی هوازی 30 دقیقه ، سه بار در هفته
- روش های درمانی جایگزین مانند تای چی ، یوگا و طب سوزنی
بیماری قلبی
در مجموع میدانیم که بیماری قلبی شامل انواع مختلفی است .
بنابراین در همین راستا ، بیماری قلبی به چهار حالت مختلف اشاره دارد :
- بیماری عروق کرونر ، که باعث آنژین ، حمله قلبی و نارسایی قلبی می شود
- بیماری عروق مغزی منجر به سکته مغزی و حمله ایسکمی گذرا می شود ، که ممکن است هشدار دهنده سکته مغزی باشد
- بیماری شریان محیطی اندام ها را تحت تأثیر قرار می دهد و در نتیجه گرفتگی ایجاد می کند
- آترواسکلروز آئورت : که باعث ایجاد آنوریسم در تنه و شکم می شود
در نهایت گاهی اوقات پیش می آید که افراد هیچ گونه علائمی از بیماری قلبی را نشان ندهند . به عنوان مثال ، ممکن است فردی دچار حمله ایسکمیک ساکت و غیر قابل توجه شود .
علائم دیگر بیماری های قلبی عبارتند از :
- افتادگی صورت
- سرفه و تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- ضعف در اندام و بازوها
در حالت کلی نکته ای که در این مبحث باید مدنظر نیز قرار دهید ، اینست که زنان بیشتر احساس خستگی به عنوان علامت بیماری قلبی می کنند. افراد مبتلا به بیماری مزمن قلب نیز بیشتر دچار خستگی می شوند.بنابراین علائم هرچه فرد دچار بیماری قلبی شود به دلیل تجمع پلاک در رگ ها ، باریک شدن و سفت شدن آنها ، بدتر می شود.
درمان بیماری قلبی
در حالت عادی ، گزینه های درمانی برای بیماری های قلبی شامل موارد زیر است :
- استاتین ها و آسپرین ممکن است به جلوگیری از سکته مغزی و سایر عوارض بیماری های قلبی کمک کنند.
- اطمینان از اینکه کلسترول ، فشار خون و گلوکز در سطح طبیعی است.
- ترک سیگار ، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت بدنی می تواند از بروز عوارض جلوگیری کند.
آرتروز
معمولا آرتروز ، به ویژه آرتریت روماتوئید (RA) ، می تواند باعث خستگی شود .
RA باعث ورم مفاصل ، درد و سفتی مفصل و احساس ضعف جسمی در افراد می شود.
افراد می توانند در RA زودهنگام خستگی را تجربه کنند ، یا به هیچ وجه. علائم در نتیجه اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن است . بنابراین در نظر داشته باشید ، افرادی که به RA مبتلا می شوند ، احتمالاً از نظر ژنتیکی مستعد این بیماری هستند. همچنین عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن نیز می توانند خطر را افزایش دهند.
درمان آرتروز
درواقع گزینه های درمانی آرتروز شامل موارد زیر است :
- داروهای ضد التهاب و کورتیکواستروئیدها
- فعالیت بدنی ، فیزیوتراپی و طب سوزنی
- داروهای ضد روماتیس اصلاح كننده بیماری
آپنه خواب
در اصل با این گزینه از اختلال در خواب که آپنه خواب است و می توان اشاره کرد ، وضعیتی است که مجرای هوایی فوقانی در هنگام خواب به درستی کار نمی کند .
در همین راستا ، این امر منجر به خروپف و اختلال در خواب می شود. افراد مبتلا به آپنه ممکن است به مدت 10 ثانیه یا بیشتر به دلیل این انسداد تنفس خود را متوقف کنند. همچنین در صورت ابتلا به چاقی ، مصرف الکل یا داروهای آرامبخش یا سیگار کشیدن ، افراد بیشتر دچار آپنه خواب می شوند . در نهایت از آنجایی که این وضعیت باعث اختلال در خواب می شود ، افراد احتمالاً خسته از خواب بیدار می شوند. همچنین ممکن است در طول روز خستگی را تجربه کنند.
سایر علائم آپنه خواب شامل مشکلات حافظه ، گلودرد و کاهش میل جنسی است.
درمان آپنه خواب
درمان های آپنه خواب شامل موارد زیر است:
- اجتناب از الکل قبل از خواب
- خوابیدن به پهلو به جای شکم یا پشت
- با استفاده از دستگاه فشار هوای مثبت مداوم
- داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و ورزش
- تسمه های چانه یا دستگاه هایی که زبان را در جای خود نگه می دارند ممکن است خروپف را کاهش دهند
دیابت
همانطور که همه ما می دانیم ، دیابت یک وضعیت سلامتی طولانی مدت است که بر میزان کارآیی بدن بدن غذا را به انرژی تبدیل می کند. هنگامی که فردی غذا می خورد ، لوزالمعده وی انسولین آزاد می کند که باعث می شود قند خون وارد سلول شود بنابراین بدن می تواند از آن برای انرژی استفاده کند.
همواره در دیابت نوع 1 ، بدن انسولین کافی تولید نمی کند. در دیابت نوع 2 ، بدن نمی تواند به طور موثر از انسولین تولید شده استفاده کند.
همچنان در نظر داشته باشید که این نوع عارضه می تواند یکی از علائم رایج دیابت باشد . در همین راستا نیز محققان معتقدند کمبود انسولین باعث می شود بدن به جای کربوهیدرات برای تأمین انرژی به چربی اعتماد کند. این باعث تغییرات شیمیایی می شود که ممکن است منجر به افزایش خستگی شود.
همچنین ممکن است افراد خستگی روانی را تجربه کنند.
محققان معتقدند عدم توانایی در کنترل دیابت بدون دارو ممکن است منجر به احساس خستگی شود. هنگامی که افراد خستگی را تجربه می کنند ، کمتر احتمال دارد که شرایط خود را مدیریت کنند. این می تواند منجر به چرخه خستگی و پریشانی شود.
درمان دیابت
درمان دیابت گزینه های درمانی دیابت شامل موارد زیر است:
- مدیریت سطح قند خون
- کنترل کلسترول
- عکس برداری از انسولین
- ایجاد تغییر در سبک زندگی
- داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و تحرک بدنی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در نتیجه اگر فکر می کنند خستگی آنها از علائم یک بیماری زمینه ای است ، باید به پزشک مراجعه کنند.
اگر خستگی او از شرکت در فعالیت های عادی روزمره جلوگیری کند یا زندگی او را تحت تأثیر منفی قرار دهد ، فرد باید با یک پزشک متخصص صحبت کند.زیرا در این شرایط نیز یک پزشک می تواند نکات مدیریتی را به اشتراک بگذارد ، هرگونه بیماری زمینه ای را تشخیص دهد و برنامه های درمانی را پیشنهاد دهد.