آویشن یک گیاه مدیترانه ای بوده که از خانواده نعناع به شمار می رود و احتمالاً افراد مختلف آن را از مجموعه ادویه های بسیار خوشمزه می شناسند . از گل ، برگ و روغن آویشن برای درمان طیف وسیعی از علائم و بیماری ها استفاده می شود ؛ این موارد شامل اسهال ، معده درد ، آرتروز و گلودرد می باشد . آویشن همچنین دارای خواص ضد باکتری ، حشره کش و احتمالاً ضد قارچ است . همچنین این گیاه همواره کاربردهای غذایی ، دارویی و زینتی بسیاری برای سلامتی دارد . بعلاوه ، دامنه استفاده از آن چشمگیر می باشد و بیش از 410 زیرگونه دارد . شایان ذکر است که در زمان مصر باستان از این گیاه در کارهای مومیایی استفاده می شد و یونانیان باستان از آن به عنوان بخور استفاده می کردند . آویشن به لطف طعم بسیار خاص خود تا به امروز به عنوان یک ماده اصلی در آشپزی باقی مانده و همچنان به دلیل ویژگی های دارویی مانند توانایی کمک به درمان آکنه و فشار خون بالا ، به سرعت شهرت پیدا می کند . در ادامه مقاله
بی سی نیوز همراه ما باشید تا برخی از مهم ترین خواص این گیاه مغذی را ذکر کنیم .

آویشن دارای یکسری اثرات دارویی قدرتمند می باشد . تیمول یکی از دسته ترکیبات طبیعی است که به عنوان بیوسید شناخته می شود . اینها موادی هستند که می توانند ارگانیسم های مضر مانند باکتری های عفونی را از بین ببرند . آویشن که در کنار سایر بیوسیدها مانند کارواکرول استفاده می شود ، دارای خواص ضد میکروبی قوی است . یک بررسی در سال 2015 نشان داده که تیمول می تواند مقاومت باکتریایی را در برابر داروهای رایج ، از جمله پنی سیلین کاهش دهد . برخی دیگر از خاصیت های این گیاه برای سلامیت عبارت اند از :
فواید آویشن برای فشار خون
یکی از کاربرد های آویشن برای سلامتی ، کمک به تنظیم فشار خون و کاهش
فشار خون بالا می باشد . در واقع Thymus linearis Benth گونه ای از آویشن است که در پاکستان و افغانستان یافت می شود . بررسی های صورت گرفته در این زمینه نشان داده که عصاره آویشن قادر است ضربان قلب موش های آزمایشگاهی دارای فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و همچنین می تواند در تنظیم کلسترول آنها موثر واقع شود . یک روش مطمئن برای استفاده از آویشن برای کمک به کاهش ضربان قلب این است که آن را جایگزین نمک در غذاهای خود کنید . همچنین دانشمندان عصاره آبی به دست آمده از آویشن وحشی را برای کاهش فشار خون در آزمایشات مختلف موثر دانسته اند . اما باید توجه داشته باشید ، برای اثبات قابل توجه بودن داده ها ، آزمایشات بیشتری در این زمینه لازم می باشد .
خواص آویشن برای سرفه
از دیگر خاصیت های این گیاه برای سلامتی ، کمک به بهبود سرفه و کاهش علائم آنم می باشد . در واقع اسانس آویشن که از برگ های آن بدست می آید گاها به عنوان داروی طبیعی سرفه مورد مصرف قرار می گیرد . در یک بررسی صورت گرفته در این زمینه ، ترکیبی از برگ های آویشن و پیچک به کاهش سرفه و سایر علائم برونشیت حاد آن کمک شایانی کرد . اگر با سرفه یا گلودرد روبرو هستید ، سعی کنید مقداری چای آویشن بنوشید .
فوايد آویشن برای تقویت سیستم ایمنی
از دیگر خاصیت های این گیاه می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره نمود . دریافت هر روز ویتامین های مورد نیاز بدن می تواند چالش برانگیز باشد . خوشبختانه ، آویشن سرشار از ویتامین C بوده ، همچنین از جمله منابع سرشار ویتامین A نیز محسوب می شود . اگر احساس سرماخوردگی می کنید ، آویشن می تواند به شما کمک کند تا سلامتی شما را بهبود بخشد . همچنین یکی دیگر از خواص آویشن برای سلامتی سرشاری آن از مس ، فیبر ، آهن و منگنز می باشد که همه ی اینها از مغذیات سلامتی می باشند که کاربرد های فراوانی برای سلامتی دارند .

خواص آویشن برای ضد عفونی
کپک یک آلاینده معمول هوا در عین حال بالقوه خطرناک است که می تواند در خانه شما کمین کند . پس از شناسایی آن ، اقدامات لازم را برای یک بار برای همیشه از بین بردن آن انجام دهید . روغن آویشن ممکن است پاسخی برای غلظت کم قالب باشد . اسانس آویشن و تیمول دارای بسیاری از خواص قارچ کش هستند . پژوهش های صورت گرفته در این زمینه پیشنهاد می کند که می توان از آن به عنوان ضد عفونی کننده در خانه هایی که غلظت کمی از قالب وجود دارد استفاده نمود .
همچنین گروهی از دانشمندان ، فعالیت ضد میکروبی روغن های اساسی استخراج شده از طیف وسیعی از گیاهان معطر ، از جمله روغن آویشن را بررسی کردند . آنها نتیجه گرفتند که روغن آویشن ، حتی در غلظت های پایین ، به عنوان یک نگهدارنده طبیعی محصولات غذایی در برابر چندین باکتری متداول در مواد غذایی که باعث بیماری انسان می شوند ، پتانسیل نشان می دهد . بعلاوه قارچ یک علت شایع عفونت های مخمری در دهان و واژن است و روغن آویشن به میزان قابل توجهی تخریب قارچ C. albicans را در بدن انسان تقویت می کند .
فواید آویشن برای آفات و سموم حیوانات
از آویشن همچنین برای دفع آفات و سموم حیوانات استفاده می شود . تیمول همچنین یکی از عناصر سازنده بسیاری از سموم دفع آفات حیوانات ، چه در فضای باز و چه در محیط داخلی می باشد و معمولاً برای هدف قرار دادن باکتری ها و ویروس ها و سایر آفات استفاده می شود . یک بررسی صورت گرفته در این زمینه نشان داده که عصاره آویشن می تواند پشه ها را دفع کند . به منظور دستیابی به بهترین نتایج مبارزه با آفات ، برگ های آویشن را بین دستان خود بمالید تا روغن اساسی آن آزاد شود . همچنین می توانید ماده مخدر خانگی را با مخلوط کردن چهار قطره روغن آویشن به هر قاشق چای خوری روغن زیتون ، یا مخلوط کردن پنج قطره به ازای هر 2 اونس آب ، درست کنید .
از دیگر خاصیت های آویشن رفع بو بد دهان می باشد . شایان توجه است که محصولات ارگانیک و طبیعی مراقبت از پوست اکنون در میان افراد مختلف یافت می شود و بسیاری از آنها حاوی آویشن هستند . به لطف خاصیت ضد عفونی کننده و ضد قارچ ، این گیاه ، یک ماده رایج در دهانشویه است . آویشن همچنین یکی از عناصر محبوب در دئودورانت های طبیعی است و اغلب در گلدان وجود دارد .
فوايد آویشن برای تقویت خلق وخوی
اسانس آویشن به دلیل داشتن ماده فعال کارواکرول اغلب برای مقاصد معطر و درمانی استفاده می شود . در یک بررسی صورت گرفته در سال 2015 ، نشان داده شد که کارواکرول بر روی فعالیت نورون از طریق روش هایی که باعث افزایش احساس رفاه در افراد می شود ، تأثیر می گذارد . بنابراین اگر مرتباً از آویشن یا روغن آویشن استفاده می کنید ، ممکن است تأثیر مثبتی بر احساسات و خلق و خوی شما بگذارد .
فواید آویشن برای سرطان
از دیگر مزایای این گیاه برای سلامتی ، می توان به تاثیرات آن برای مبتلایان سرطان بهبود علائم این عارضه می باشد . عصاره آویشن ممکن است در محافظت مردم از سرطان روده بزرگ موثر باشد . همچنین دانشمندان مختلفی در ترکیه تأثیر آویشن وحشی بر فعالیت سرطان پستان و به طور خاص تأثیر آن بر آپوپتوز یا مرگ سلولی و وقایع مربوط به ژن در سلول های سرطان پستان را بررسی کردند . آنها دریافتند که آویشن وحشی باعث مرگ سلول در سلول های سرطانی پستان می شود .

خواص آویشن برای سلامت پوست
شایان ذکر است که مشکلات پوستی در سراسر جهان شایع می باشد . باید توجه داشته باشید که داروهای گیاهی داروهای مهمی برای بهبود این مشکلات می باشند . یک بررسی صورت گرفته اخیر برای ارزیابی مزایای درمانی 10 درصد کرم عصاره بابونه و 3 درصد کرم ضد قارچ اسانس آویشن برای ضایعات مشابه اگزما انجام شده است . آنها نتیجه گرفتند كه بهبودي كامل در 66.5 درصد افرادی كه با كرم قارچ حاوي روغن اسانس آويشن درمان شده بودند ، در مقايسه با 28.5 درصد از افرادي كه از دارونما استفاده كرده بودند ، بهبود يافت .
نتایج مربوط به کرم بابونه مشابه نتایج دارونما بود . همچنین دانشمندان ، تاثیرات گل همیشه بهار و آویشن را بر روی پروپیونی باکتریوم آکنه ( P. acnes ) ، باکتری عامل آکنه آزمایش کردند . آنها دریافتند که ممکن است آویشن در درمان آکنه موثر باشد . اثر ضد باکتریایی آن قوی تر از غلظت استاندارد بنزوئیل پراکسید ، ماده فعال در اکثر کرم ها و شستشوهای آکنه می باشد . بنزوئیل پراکسید همچنین باعث احساس سوزش و تحریک روی پوست می شود ، به این معنی که تنتور آویشن ممکن است یک راه حل برای آکنه باشد که منجر به اثرات ناخواسته کمتری شود .
عوارض آویشن
این گیاه نیز مانند سایر مواد مغذی برای سلامتی ، ممکن است در کنار خواص متعدد برای سلامتی ، مشکلات و عوارض مختلفی برای افراد به همراه داشته باشد . از جمله ی آن ها تاثیرات این گیاه برای بانوان باردار است . شایان ذکر است که مصرف بیش از اندازه گیاه آویشن در بارداری خطر افزایش سقط جنین را به همراه دارد . زنان باردار و شیرده نباید بدون نظر پزشک ، از مکمل ها و داروهای گیاهی استفاده کنند .
همچنین افراد دچار حساسیت باید در مصرف این گیاه نهایت توجه را به عمل آورند ؛ چرا که ماده شیمیایی تیمول که در آویشن وجود دارد باعث کاهش ضربان قلب ، افت دمای بدن ، بروز حالت تهوع ، استفراغ ، سرگیجه و سردرد می شود . تیمول و کارواکرول از ترکیبات شیمیایی آویشن هستند . افرادی که حساسیت دارند ممکن است پس از مصرف آویشن از تحریک غشاهای مخاطی رنج ببرند . بنابراین نباید از آویشن استفاده کنند .