- 1636
- 1399/11/15 - 04:55
- 36 views
در بعضی از نقاط جهان ، انبه ( Mangifera indica ) سلطان میوه نامیده می شود . این یک drupe یا میوه سنگی است ، به این معنی که یک دانه بزرگ در وسط دارد . انبه بومی هند و جنوب شرقی آسیا است و بیش از 4000 سال است که کشت می شود . صدها نوع انبه وجود دارد که هر کدام طعم ، شکل ، اندازه و رنگ منحصر به فردی دارند این میوه نه[…]
در بعضی از نقاط جهان ، انبه ( Mangifera indica ) سلطان میوه نامیده می شود . این یک drupe یا میوه سنگی است ، به این معنی که یک دانه بزرگ در وسط دارد . انبه بومی هند و جنوب شرقی آسیا است و بیش از 4000 سال است که کشت می شود . صدها نوع انبه وجود دارد که هر کدام طعم ، شکل ، اندازه و رنگ منحصر به فردی دارند این میوه نه تنها خوشمزه است بلکه دارای مشخصات تغذیه ای چشمگیری است . در حقیقت ، مطالعات انبه و مواد مغذی آن را به فواید سلامتی از جمله بهبود ایمنی ، سلامت دستگاه گوارش و بینایی و همچنین کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مرتبط می کند . در ادامه مقاله بی سی نیوز همراه ما باشید تا برخی از مهم ترین خاص این میوه مغذی را برایتان بیان کنیم .
خواص انبه
انبه سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است و با بسیاری از مزایای سلامتی از جمله اثرات ضد سرطانی بالقوه و همچنین بهبود ایمنی ، هضم ، سلامت چشم و پوست و مو همراه است . از همه بهتر ، افزودن به رژیم غذایی به عنوان بخشی از اسموتی ها و غذاهای دیگر خوشمزه و آسان است .
فوايد انبه برای سلامت قلب
انبه حاوی مواد مغذی است که از قلب سالم پشتیبانی می کند . به عنوان مثال ، منیزیم و پتاسیم ارائه می دهد ، که به حفظ نبض سالم و شل شدن رگ های خونی کمک می کند و باعث کاهش فشار خون می شود . انبه همچنین حاوی یک آنتی اکسیدان منحصر به فرد به نام مانگیفرین است مطالعات نشان داده است که منگیفرین ممکن است از سلول های قلب در برابر التهاب ، استرس اکسیداتیو و آپوپتوز (مرگ سلولی کنترل شده) محافظت کند . علاوه بر این ، ممکن است کلسترول خون ، تری گلیسیرید و سطح اسیدهای چرب آزاد را کاهش دهد در حالی که این یافته ها امیدوار کننده هستند ، اما تحقیقات در مورد منفیفرین و سلامت قلب در انسان در حال حاضر فاقد است . بنابراین ، قبل از اینکه به عنوان یک روش درمانی توصیه شود ، نیاز به مطالعات بیشتری است .
خواص انبه برای سلامت گوارش
انبه دارای چندین ویژگی است که آن را برای سلامت دستگاه گوارش عالی می کند . برای اولین بار ، این شامل یک گروه از آنزیم های گوارشی به نام آمیلازها است . آنزیم های گوارشی مولکول های بزرگ غذا را تجزیه می کنند تا به راحتی جذب شوند . آمیلازها کربوهیدراتهای پیچیده را به قندهایی مانند گلوکز و مالتوز تجزیه می کنند . این آنزیم ها در انبه های رسیده فعالیت بیشتری دارند ، به همین دلیل شیرین تر از آنهایی هستند که نارس هستند . علاوه بر این ، از آنجا که انبه حاوی مقدار زیادی آب و فیبر غذایی است ، ممکن است به رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست و اسهال کمک کند . یک مطالعه در بزرگسالان مبتلا به یبوست مزمن نشان داد که خوردن روزانه انبه در تسکین علائم بیماری موثرتر از مکمل حاوی مقدار مشابه فیبر محلول استاین نشان می دهد که انبه اجزای دیگری به جز فیبر غذایی دارد که به سلامت هضم کمک می کند .
خواص انبه در رژیم غذایی سالم
انبه خوشمزه ، متنوع و آسان است که به رژیم غذایی شما اضافه می شود . با این حال ، به دلیل داشتن پوست سخت و گودال بزرگ ، می توان آن را دشوار کردیک ایده خوب این است که برشهای عمودی طولانی 1/4 اینچ (6 میلی متر) را از وسط ببرید تا گوشت از گودال جدا شود. بعد ، گوشت را به صورت یک الگوی توری برش داده و از پوست آن خارج کنید.در اینجا چند روش برای لذت بردن از انبه آورده شده است :
- آن را به اسموتی ها اضافه کنید .
- آن را بریزید و به سالسا اضافه کنید .
- آن را درون سالاد تابستانی بریزید.
- آن را ورقه ورقه کرده و همراه با سایر میوه های گرمسیری سرو کنید .
- آن را بریزید و به سالاد کینوا اضافه کنید .
به خاطر داشته باشید که انبه شیرین تر و حاوی قند بیشتری نسبت به بسیاری از میوه های دیگر است. تعدیل مهم است – بهتر است حداکثر روزانه دو فنجان (330 گرم) انبه محدود شود .
فواید آنتی اکسیدانی انبه
انبه مملو از پلی فنول است ترکیبات گیاهی که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند . بیش از ده نوع مختلف از جمله منفیفرین ، آنتوسیانین ، کوئرستین ، کامفرول ، رامنتین ، اسید بنزوئیک دارد . آنتی اکسیدان ها مهم هستند زیرا از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند . رادیکال های آزاد ترکیبات بسیار واکنشی هستند که می توانند به سلول های شما متصل شده و آسیب ببینند . تحقیقات آسیب رادیکال های آزاد را به علائم پیری و بیماری های مزمن مرتبط دانسته استدر بین پلی فنول ها ، منگیفرین بیشترین علاقه را پیدا کرده و گاهی اوقات “فوق العاده آنتی اکسیدان” نامیده می شود ، زیرا بسیار قدرتمند است . بررسی ها شان داده است که منگیفرین ممکن است با آسیب رادیکال های آزاد مرتبط با سرطان ها ، دیابت و سایر بیماری ها مقابله کند .
خواص انبه برای سلامت مو و پوست
انبه سرشار از ویتامین C است که باعث سلامت مو و پوست می شود . این ویتامین برای ساخت کلاژن ضروری است پروتئینی که به پوست و مو شما ساختار می بخشد . کلاژن پوست شما را باز می کند و با افتادگی و چین و چروک مقابله می کند . علاوه بر این ، انبه منبع خوبی از ویتامین A است که رشد مو و تولید سبوم را ترغیب می کند . مایعی که به مرطوب سازی پوست سر شما کمک می کند تا موهای شما را سالم نگه دارد . علاوه بر این ، ویتامین A و سایر رتینوئیدها به پوست شما مهاجرت می کنند و از آن در برابر آفتاب محافظت می کنند . جدا از ویتامین های A و C ، انبه سرشار از پلی فنول است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند . این آنتی اکسیدان ها به محافظت از فولیکول های مو در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو کمک می کنند .
انبه سرشار از مواد مغذی
انبه کالری کمی دارد اما پر از مواد مغذی است .یک فنجان (165 گرم) انبه خرد شده فراهم می کند :
- ویتامین B5 : 6.5٪
- ویتامین K : 6٪
- تیامین : 4٪
- کالری : 99
- مس : 20٪
- منیزیم : 4٪
- فیبر غذایی : 2.6 گرم
- ویتامین C : 67٪
- فولات : 18٪
- پروتئین : 1.4 گرم
- کربوهیدرات ها : 24.7 گرم
- چربی : 0.6 گرم
- ویتامین B6 : 11.6٪
- ویتامین A : 10٪
- ویتامین E : 9/7
- نیاسین : 7٪
- پتاسیم : 6٪
- ریبوفلاوین : 5٪
- منگنز : 4.5٪
همچنین حاوی مقادیر کمی فسفر ، اسید پانتوتنیک ، کلسیم ، سلنیوم و آهن است . یک فنجان (165 گرم) انبه تقریبا 70٪ از RDI ویتامین C را تأمین می کند . یک ویتامین محلول در آب که به سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند ، به بدن کمک می کند آهن را جذب کند و رشد و ترمیم را تقویت می کند .
فواید انبه برای سلامت چشم
انبه پر از مواد مغذی است که به حمایت از سلامت چشم کمک می کند . دو ماده مغذی اصلی آنتی اکسیدان های لوتئین و زاگزانتین هستند . اینها در شبکیه چشم تجمع می یابند بخشی که نور را به سیگنال های مغزی تبدیل می کند تا مغز شما بتواند آنچه را مشاهده می کنید تفسیر کند . به ویژه در هسته آن ، ماکولا در داخل شبکیه ، لوتئین و زاگزانتین به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل می کنند و نور اضافی را جذب می کنند . علاوه بر این ، به نظر می رسد که از چشمان شما در برابر نور مضر آبی محافظت می کنند انبه همچنین منبع سرشاری از ویتامین A است که از سلامت چشم پشتیبانی می کند . کمبود ویتامین A در رژیم غذایی با خشکی چشم و شب کوری ارتباط دارد . کمبودهای شدیدتر می تواند مسائل جدی تری مانند زخم قرنیه ایجاد کند .
خواص انبه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
انبه منبع سرشاری از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است . یک فنجان (165 گرم) انبه 10٪ از نیاز روزانه شما به ویتامین A را تأمین می کند . ویتامین A برای یک سیستم ایمنی سالم ضروری است ، زیرا به مبارزه با عفونت کمک می کند . در همین حال ، دریافت ناکافی ویتامین A با خطر بیشتر عفونت در ارتباط است . علاوه بر این ، همین مقدار انبه تقریباً سه چهارم نیاز روزانه شما به ویتامین C را تأمین می کند . این ویتامین می تواند به بدن شما کمک کند تا سلول های سفید خون بیشتری را برای مقابله با بیماری تولید کند ، به این سلول ها کمک می کند تا به طور موثرتری کار کنند و دفاعی پوست را بهبود ببخشند . انبه همچنین حاوی فولات ، ویتامین K ، ویتامین E و چندین ویتامین B است که به ایمنی نیز کمک می کند .
فواید انبه برای سرطان
انبه سرشار از پلی فنول است که ممکن است خاصیت ضد سرطانی داشته باشد . پلی فنول ها می توانند در برابر استرس اکسیداتیو ، که به انواع مختلف سرطان مرتبط است ، محافظت کنند . بررسی ها که پلی فنولهای انبه باعث کاهش استرس اکسیداتیو شده و رشد را متوقف کرده و سلول های مختلف سرطانی از جمله لوسمی و سرطان روده بزرگ ، ریه ، پروستات و پستان را از بین می بردمنگیفرین ، یک پلی فنول مهم در انبه ، اخیراً به دلیل اثرات امیدوار کننده ضد سرطان مورد توجه قرار گرفته است . در بررسی ها ، التهاب را کاهش داد ، سلول ها را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کرد و رشد سلول های سرطانی را متوقف کرد یا آنها را از بین برد در حالی که این بررسی امیدوار کننده است ، اما برای درک اثرات ضد سرطانی پلی فنول های انبه ، مطالعات بیشتری لازم است .