- 1003
- 1399/07/14 - 01:21
- 128 views
گل کلم گیاهی است که به طور طبیعی سرشار از فیبر و ویتامین های گروه B است. این ماده آنتی اکسیدان ها و گیاهان دارویی را فراهم می کند که می توانند در برابر سرطان محافظت کنند. همچنین حاوی فیبر برای تقویت کاهش وزن و هضم ، کولین است که برای یادگیری و حافظه و بسیاری از مواد مغذی مهم دیگر ضروری است. مقاله ای که توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها منتشر شده است (CDC)[…]
گل کلم گیاهی است که به طور طبیعی سرشار از فیبر و ویتامین های گروه B است. این ماده آنتی اکسیدان ها و گیاهان دارویی را فراهم می کند که می توانند در برابر سرطان محافظت کنند. همچنین حاوی فیبر برای تقویت کاهش وزن و هضم ، کولین است که برای یادگیری و حافظه و بسیاری از مواد مغذی مهم دیگر ضروری است. مقاله ای که توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها منتشر شده است (CDC) گل کلم را بهترین گیاه برای سلامتی انسان دانسته است .
خواص گل کلم
مصرف انواع مختلف میوه و سبزیجات می تواند از احتمال بروز بسیاری از شرایط بهداشتی نامطلوب بکاهد . با خوردن غذاهای گیاهی بیشتر مانند گل کلم ، مشخص شده است که علاوه بر ترویج چهره سالم ، افزایش انرژی و به طور کلی کاهش وزن و لاغری ، خطر چاقی ، دیابت ، بیماری قلبی و مرگ و میر کلی را کاهش می دهد .
1- کمک به هضم آسان با خواص گل کلم
گل کلم سرشار از فیبر و آب است. هر دو برای جلوگیری از یبوست ، حفظ دستگاه هضم سالم و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مهم هستند. مطالعات و تحقیقات نشان داده اند که فیبر موجود در گل کلم ، ممکن است به تنظیم سیستم ایمنی و التهاب بدن کمک کند . در نتیجه ، می تواند به کاهش خطر ابتلا به شرایط التهابی مانند بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، سرطان و چاقی کمک کند. مصرف فیبر بالا با خطر قابل توجهی کمتر از توسعه همراه است:
• بیماری عروق کرونر قلب
• سکته مغزی
• فشار خون
• دیابت
• چاقی
• برخی از بیماری های دستگاه گوارش
به نظر می رسد مصرف فیبر بالاتر باعث کاهش فشار خون و کلسترول خون ، بهبود حساسیت به انسولین و افزایش وزن برای افراد مبتلا به چاقی می شود.
2- گل کلم منبع خوب آنتی اکسیدان ها
گل کلم منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان ها است که سلول های شما را از رادیکال های آزاد مضر و التهاب محافظت می کند. مشابه سایر سبزیجات گلبرگ ، گل کلم به ویژه در گلوکوزینولات ها و ایزوتیوسیانات ها بسیار زیاد است ، دو گروه از آنتی اکسیدان ها است که نشان می دهد رشد سلول های سرطانی را کندتر می کند .
در مطالعات لوله آزمایش ، گلوكوزینولات ها و ایزوتیوسیانات ها به ویژه در برابر سرطان روده بزرگ ، ریه ، پستان و پروستات محافظت می شوند . گل کلم حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی و فلاونوئید نیز است که دارای اثرات ضد سرطانی بوده و ممکن است خطر ابتلا به چندین بیماری دیگر از جمله بیماری های قلبی را کاهش دهد علاوه بر این ، گل کلم حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. این بخاطر اثرات ضد التهابی آن ممکن است سلامت ایمنی را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را نیز کاهش دهد .
3- کاهش وزن و لاغری با خواص گل کلم
کسانی که به دنبال روشهای کاهش وزن و لاغری هستند ، می توانند از گل کلم در برنامه غذایی خود استفاده کنند . این ماده دارای کالری بسیار کمی است ، بنابراین می توانید با خیال راحت و بدون ترس و نگرانی از افزایش وزن مقدار زیادی از آن را مصرف کنید. همچنین می تواند به عنوان یک جایگزین کم کالری برای غذاهای پر کالری مانند برنج و آرد مفید باشد.
گل کلم منبع خوبی از فیبر است که هضم غذا را آهسته و کند می کند و احساس سیر بودن را در شما به وجود می آورد . این ممکن است به طور خودکار تعداد کالری هایی که در طول روز می خورید را کاهش دهد ، و در نهایت می تواند یک عامل مهم در کنترل وزن باشد. محتوای بالای آب یکی دیگر از جنبه های مهم کاهش وزن گل کلم است. در حقیقت ، 92٪ از وزن آن را آب تشکیل می دهد. مصرف مقدار زیادی غذای پر چرب و کم کالری با کاهش وزن همراه است .
4- کاهش علائم سرطان با فواید گل کلم
گل کلم حاوی آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از جهش سلولی کمک می کند و استرس اکسیداتیو از رادیکال های آزاد را کاهش می دهد. یکی از این آنتی اکسیدان ها ایندول، 3 ، کاربینول یا I3C است که معمولا در سبزیجات صلیبی مانند کلم ، کلم بروکلی و گل کلم یافت می شود. بر اساس مطالعات و بررسی های انجام شده نشان داده شده است که خطر ابتلا به سرطان پستان و تولید مثل را در زنان و مردان کاهش می دهد.
در طول 30 سال گذشته ، خوردن سبزیجات حاوی ترشی با خطر کمتری از سرطان و ریه و روده بزرگ همراه بوده است. مطالعات و بررسی ها نشان داده اند كه تركیبات حاوی گوگرد معروف به سولفورافان می توانند به مبارزه با انواع مختلف سرطان كمك كنند.
سولفورافان همان چیزی است که به سبزیجات صلیبی نیش تلخ آنها را می دهد. محققان می گویند که سولفورافان می تواند آنزیم هیستون دیاستیلاز (HDAC) را که به نظر می رسد در پیشرفت سلول های سرطانی نقش دارد مهار کند . دانشمندان اکنون در حال مطالعه سولفورافان هستند تا ببینند آیا این ممکن است سرطان را به تأخیر اندازد یا مانع آن شود. تاکنون نتایج امیدوار کننده ای برای سرطان های ملانوما ، مری ، پروستات و لوزالمعده حاصل شده است. اگر غذاهایی که حاوی سولفورافان هستند می توانند آنزیم های HDAC را مهار کنند ، می توانند در آینده به عنوان بخشی از درمان سرطان استفاده شوند .
5- تقویت حافظه با فواید گل کلم
کولین موجود در گل کلم ، یک عامل ویتامینه مانند مهم و همه کاره است که به خواب راحت ، حرکت ماهیچه ها ، یادگیری و تقویت حافظه کمک می کند. همچنین به حفظ ساختار غشاهای سلولی ، کمک به انتقال تکانه های عصبی ، کمک به جذب چربی و کاهش التهاب مزمن کمک می کند.
6- کمک به استخوان های قوی با خواص گل کلم
گل کلم سرشار از ویتامین K است . مصرف کم ویتامین K با خطر شکستگی استخوان و پوکی استخوان بیشتری را به همراه دارد . مصرف ویتامین K با عمل به عنوان اصلاح کننده پروتئین های ماتریس استخوان ، بهبود جذب کلسیم و جلوگیری از دفع کلسیم در ادرار می تواند سلامت استخوان را بهبود بخشد .
7- گردش خون سالم با خواص گل کلم
مصرف گل کلم در برنامه و رژیم غذایی باعث گردش خون سالم و منظم در بدن می شود . همچنین مقدار زیادی فیبر موجود در گل کلم ، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد. افرادی که مکمل های کلسیم مصرف می کنند در معرض خطر ایجاد کلسیم در رگ های خونی هستند ، اما مصرف ویتامین K با کلسیم می تواند شانس این اتفاق را کاهش دهد .
ارزش غذایی گل کلم
گل کلم سرشار از مواد مغذی و فیبر است. بر اساس گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ، یک فنجان گل کلم خام خرد شده ، حاوی مواد مغذی زیر است:
• 27 کالری
• 2 گرم پروتئین
• 0.3 گرم چربی
• 5 گرم کربوهیدرات شامل 2.1 گرم فیبر و 2 گرم شکر
• 24 میلی گرم کلسیم
• 16 میلی گرم منیزیم
• 47 میلی گرم فسفر
• 320 میلی گرم پتاسیم
• 6/5 میلی گرم ویتامین C
• 16.6 میلی گرم ویتامین K
• 1919 میلی گرم ویتامین B6
• 61 میکروگرم فولات
این ماده همچنین حاوی مقادیر کمتری از تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، اسید پانتوتنیک ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم و منگنز است.
نحوه مصرف و نگهداری گل کلم
گل کلم هم به صورت تازه و هم منجمد در دسترس است . گل کلم تازه باید دارای سر محکم و بدون نقاط تاریک باشد و برگ های سبز روشن به ساقه وصل شود. حداکثر 5 روز در یخچال و فریزر در یک کیسه پلاستیکی نگهداری کنید.
برخی از راه های ابتکاری تر برای استفاده از گل کلم عبارت اند از:
• پیتزا پوسته گل کلم
• برنج گل کلم
• بال گل کلم گاوی
دستور العمل های خوشمزه و سالم زیر نیز شامل گل کلم است:
• سوپ گل کلم خامه ای با چدار سفید
• پارمسان سیر ، گل کلم را با پیاز خرد کرد
• گل کلم بهار و همراه با خرده نان
عوارض مصرف گل کلم
مصرف بیش از حد گل کلم دارای عوارضی بر سلامتی دارد . پس سعی کنید که همیشه در حد اعتدال از آن مصرف کنید .
– نفخ شکم
مصرف زیاد گل کلم باعث نفخ شکم می شود . غذاهایی که فیبر زیادی دارند ممکن است باعث افزایش نفخ شکم شود. با این حال ، اکثر مردم می توانند این غذاها را در بخش های متوسط تحمل کنند. هرکسی که برای اهداف بهداشتی غذای پر فیبر خود را افزایش می دهد ، باید به تدریج این کار را انجام دهد و علائم را کنترل کند تا مشخص کند کدام غذاها در صورت مصرف باعث نفخ می شوند .
– لخته شدن خون
مقادیر زیاد ویتامین K می تواند برای فردی که دارای خون رقیق است و از داروهای رقیق کننده استفاده می کنند ، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند ، زیرا ویتامین K به لخته شدن خون کمک می کند. هرکسی که داروهای رقیق کننده خون مانند کوادامین یا وارفارین مصرف می کند ، نباید ناگهان شروع به خوردن مقادیر زیادی از مواد غذایی حاوی ویتامین K کند. رژیم کلی برای جلوگیری از بیماری و رسیدن به سلامتی مهم است. بهتر است رژیم غذایی با انواع مختلفی تهیه کنید تا اینکه روی غذاهای فردی متمرکز شوید .
نکته پایانی :
گل کلم منبع غنی از فیبر و ویتامین ها است. ترکیبات آن ممکن است به تقویت استخوان ها ، تقویت سیستم قلبی عروقی و جلوگیری از سرطان نیز کمک کند . روش های خوشمزه کردن گل کلم شامل پیتزا پوسته گل کلم و سوپ گل کلم و پنیر است. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند نباید ناگهان شروع به خوردن گل کلم کنند زیرا مقادیر بالای ویتامین K می تواند با داروها واکنش منفی نشان دهد .