- 1371
- 1399/09/01 - 04:53
- 50 views
در واقع همه ما تا حدودی با این نوع روغن فوق العاده اساسی و مهم نیز آشنا هستیم و همچنین میدانیم که فواید و کاربردهای زیادی نیز برای سلامتی افراد دارد . به طور کلی لازم است که بدانید ، روغن زیتون یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است و سرشار از آنتی اکسیدان است که چربی اصلی موجود در آن اسیدهای چرب اشباع نشده غیر اشباع (MUFA) است که کارشناسان آن را یک چربی[…]
در واقع همه ما تا حدودی با این نوع روغن فوق العاده اساسی و مهم نیز آشنا هستیم و همچنین میدانیم که فواید و کاربردهای زیادی نیز برای سلامتی افراد دارد .
به طور کلی لازم است که بدانید ، روغن زیتون یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است و سرشار از آنتی اکسیدان است که چربی اصلی موجود در آن اسیدهای چرب اشباع نشده غیر اشباع (MUFA) است که کارشناسان آن را یک چربی مفید و اساسی می دانند.
معمولا آنتی اکسیدان در روغن زیتون ممکن است حفاظت از بدن را از آسیب سلولی که می تواند به طیف وسیعی از شرایط سلامت و بیماری منجر شود کمک کند . روغن زیتون اصل ، عطر و طعم تلخی دارد ، اما حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به انواع دیگر آن است ، زیرا کمترین پردازش را دارد .
در این مقاله از bcnews ، قصد داریم شما را با فواید روغن زیتون برای سلامتی بیشتر آشنا کنیم و درمورد نحوه استفاده از آن نیز اطلاعاتی را در اختیار شما نیز قرار دهیم .
اطلاعات جامع درمورد روغن زیتون
در حالت معمول، می توان اشاره کرد که اشخاص می توانند از این نوع روغن فوق العاده مقوی در پختن غذاها نیز استفاده کنند .
در اصل روغن زیتون ، از میوه درخت زیتون حاصل می شود . همانطور که در ابتدای مبحث گفته شد ، زیتون یک محصول سنتی در منطقه مدیترانه است . مردم با فشار دادن زیتون کامل روغن زیتون درست می کنند.
در همین راستا ، مردم از روغن زیتون در پخت و پز ، مواد آرایشی ، دارویی ، صابون و بسیاری از موارد دیگر سنتی استفاده می کنند. روغن زیتون در اصل از دریای مدیترانه به وجود آمده است ، اما امروزه این روغن در سراسر جهان محبوب شده است .
اصولا در رژیم غذایی ، مردم زیتون را در روغن زیتون یا آب نمک نگهداری می کنند. آنها را کامل یا خرد شده می خورند و به پیتزا ها و غذاهای دیگر اضافه می کنند.
فواید فوق العاده چشمگیر زیتون
معمولا در بسیاری از بررسی ها و مطالعات انجام شده ، فواید روغن زیتون برای سلامتی بررسی شده است . روغن زیتون بسیار بکر ، که بهترین کیفیت روغن موجود است ، سرشار از آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد کمک می کند. غالبا این رادیکال های آزاد موادی هستند که بدن در طی متابولیسم و سایر فرایندها تولید می کند . درکل لازم است که بدانید ، آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند.
زیرا اگر رادیکال های آزاد زیادی تجمع پیدا کنند ، می توانند استرس اکسیداتیو ایجاد کنند . این امر در حقیقت می تواند منجر به آسیب سلول شود و ممکن است در ایجاد بیماری های خاص از جمله انواع خاصی از سرطان نقش اساسی و مهمی نیز داشته باشد.
روغن زیتون و سیستم قلبی عروقی
در اصل همه ما میدانیم که تغییر در رژیم غذایی نقش موثری در سلامتی انسان دارد . همانطور که روغن زیتون منبع اصلی چربی در رژیم غذایی مدیترانه ای است . به نظر می رسد که افرادی که این رژیم را مصرف می کنند ، امید به زندگی بیشتری دارند ، از جمله احتمال مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در مقایسه با افرادی که رژیم های دیگر را دنبال می کنند ، کمتر است . بنابراین برخی از متخصصان آن را استاندارد در طب پیشگیری می نامند.
در همین راستا ، یک مطالعه در سال 2018 تعداد وقایع قلبی عروقی را در بین افرادی که رژیم مدیترانه ای مصرف کرده اند ، یا با روغن زیتون یا آجیل یا حتی رژیم کم چربی مقایسه کرده است .
اصولا لازم است بدانید ، افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف می کردند ، چه با روغن زیتون و چه آجیل ، شیوع بیماری های قلبی عروقی کمتری نسبت به رژیم های کم چرب داشتند . همچنین طبق گفته نویسندگان یک بررسی در سال 2018 ، سازمان غذا و دارو (FDA) و سازمان ایمنی غذا در اروپا توصیه می کنند هر روز حدود 20 گرم یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق العاده بکر مصرف کنید تا خطر قلبی عروقی کاهش یابد .
همواره نتایج یک مطالعه دیگر در سال 2017 نشان داد که پلی فنول های موجود در روغن زیتون بسیار بکر ممکن است از بیماری های قلبی عروقی ، تصلب شرایین ، سکته مغزی ، اختلال عملکرد مغز و سرطان محافظت کنند .
سندرم متابولیک
در حالت معمول ، سندرم متابولیک نوعی بیماری است که با گروهی از عوامل خطرزا افزایش می یابد که باعث میشود خطر بیماری را افزایش دهد ، از جمله چاقی ، فشار خون بالا و سطح قند خون بالا می باشد .
بدین ترتیب ، نویسندگان یک متاآنالیز در سال 2019 نتیجه گرفتند که روغن زیتون در یک رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است ویژگی های سندرم متابولیک همانند التهاب ، قند خون ، تری گلیسیرید (چربی در خون) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد را بهبود بخشد . در مقابل ، به نظر می رسد که سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول خوب را افزایش می دهد .
خطر افسردگی و روغن زیتون
همواره طبق بررسی های انجام شده در سال 2013 ، یک مطالعه روی جوندگان پیشنهاد کرد که مواد موجود در روغن زیتون اصل ممکن است به محافظت از سیستم عصبی کمک شایانی کند و باعث شود که افسردگی ها و اضطراب ها را درمان کند .
غالبا می توان گفت که در سال های اخیر ، دانشمندان شواهدی پیدا کرده بودند که نشان می دهد افرادی که چربی های ترانس می خورند ، که یک چربی ناسالم است که در غذاهای سریع و غذاهای پخته شده زودرس وجود دارد ، نسبت به افرادی که چربی های اشباع نشده مانند روغن زیتون مصرف می کنند ، دچار افسردگی می شوند . بدین ترتیب ، بهتر است که بیشتر از روغن زیتون در پخت و پز استفاده کنید.
بیماری آلزایمر
اکثر ما میدانیم ککه بیماری آلزایمر یک نوع عارضه کاملا ناخوشایند و چالش برانگیز است که در همین راستا ، برخی از دانشمندان سال 2016 اظهار داشتند که اضافه کردن روغن زیتون فوق العاده بکر در رژیم غذایی می تواند به جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک کند . این ممکن است به دلیل تأثیر محافظتی آن بر رگ های خونی مغز نیز باشد.
روغن زیتون و بیماری التهابی روده
لازم است که بدانید غالبا بیماری التهابی روده (IBD) باعث التهاب دستگاه گوارش می شود . بنابراین می توان اشاره کرد که کولیت اولسراتیو و بیماری کرون از انواع IBD هستند .
همچنین یک بررسی در سال 2019 نشان داده است که فنل های موجود در روغن زیتون ممکن است با تغییر میکروب های روده به تقویت ایمنی روده و سلامت روده کمک کنند .
محتویات تغذیه ای:
همواره طبق وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ، 1 قاشق غذاخوری ، یا 13.5 گرم روغن زیتون ، تأمین می کند:
- 119 کالری
- 13.5 گرم چربی که 1.86 گرم آن اشباع است
- 1.9 میلی گرم (میلی گرم) ویتامین E
- 8.13 میکروگرم (میکروگرم) ویتامین K
توصیه ها و نکات غذایی
لازم است بدانید که اگر قصد خرید روغن زیتون را دارید ، بهتر است یک روغن زیتون فوق العاده بکر انتخاب کنید ، زیرا فرآیند آن کمتر انجام می شود و احتمالاً محتوای آنتی اکسیدان خود را حفظ می کند. دمای روغن زیتون بسیار بکر 376 درجه فارنهایت (191 درجه سانتی گراد) است ، بنابراین استفاده از آن برای اکثر روش های پخت و پز ایمن است.
در اصل روغن زیتون درجه USDA به طعم ، بو ، عدم نقص و اسیدیته آن بستگی دارد:
- روغن زیتون فوق العاده ویرجین ایالات متحده (EVOO) : این ماده دارای طعم و بوی عالی و محتوای اسید چرب آزاد 0.8 گرم یا کمتر در هر 100 گرم (0.8 درصد) است.
- روغن زیتون ویرجین ایالات متحده : این طعم و بوی مطلوبی دارد و محتوای اسید چرب آزاد 2 گرم یا کمتر در هر 100 گرم (کمتر از 2٪) است.
- روغن زیتون ویرجین ایالات متحده بدون فرآوری بیشتر برای مصرف انسان مناسب نیست : این یک روغن بکر با عطر و طعم و بوی بد است. این برای استفاده مواد غذایی در نظر گرفته نشده است.
- روغن زیتون ایالات متحده : این مخلوط روغنی از روغنهای بکر و تصفیه شده است.
- روغن زیتون تصفیه شده ایالات متحده : این روغنی است که از روغن های تصفیه شده با برخی محدودیت های فرآوری تولید می شود.
همواره در بسیاری از کشورها ، از جمله ایالات متحده ، تولید کنندگان روغن های زیتون سبک یا فوق العاده سبک را با گرما و مواد شیمیایی پردازش می کنند تا ناخالصی ها را خارج کنند. رنگ و طعم آن در مقایسه با روغن های زیتون بکر سبک تر است. اما تولید کنندگان ممکن است روغن زیتون سبک را با روغن های دیگر مخلوط کنند.
توصیه هایی برای استفاده از روغن زیتون
نکاتی در مورد استفاده از روغن زیتون شامل موارد زیر است:
- هنگام تهیه نان از آن استفاده کنید
- آن را روی سالاد بپاشید یا به سس سالاد اضافه کنید
- آنرا روی نان تازه تهیه شده بچرخانید
- هنگام سرخ کردن یا سات کردن از آن به جای چربی های دیگر استفاده کنید
دستورالعمل های زیر را امتحان کنید :
- سرخ کردن در روغن زیتون
- نان تخت گل محمدی و روغن زیتون ترد
- ماکارونی با روغن زیتون ، چیلی ، و سیر
درنهایت طبق مروری که در سال 2017 منتشر شد ، سرخ کردن غذا در روغن زیتون ممکن است به حفظ و حتی بهبود ارزش غذایی آن کمک کند. این به این دلیل است که غذا آنتی اکسیدان هایی را جذب می کند که از روغن منتقل می شوند و روغن یک نقش اساسی در رژیم غذایی دارد .