- 413
- 1399/04/23 - 02:57
- 373 views
آب میوه گیری در سالهای اخیر به طور فزاینده ای رایج شده است و اکنون یک صنعت چند میلیون دلاری است. هویج یک ماده رایج در بسیاری از آب میوه ها است ، زیرا آنها طعمی را فراهم می کنند که به خوبی با بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر جفت می شود. گذشته از طعم آن ، آب هویج نیز می تواند مزایای سلامتی زیادی را داشته باشد. این مزایای احتمالی شامل کاهش عوارض بسیاری[…]
آب میوه گیری در سالهای اخیر به طور فزاینده ای رایج شده است و اکنون یک صنعت چند میلیون دلاری است. هویج یک ماده رایج در بسیاری از آب میوه ها است ، زیرا آنها طعمی را فراهم می کنند که به خوبی با بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر جفت می شود.
گذشته از طعم آن ، آب هویج نیز می تواند مزایای سلامتی زیادی را داشته باشد. این مزایای احتمالی شامل کاهش عوارض بسیاری از شرایط بهداشتی مختلف است. مردم می توانند آب میوه و سبزیجات تازه را از اکثر فروشگاه های مخصوص آب میوه خریداری کنند. تهیه آب هویج در خانه نیز با استفاده از تجهیزات آبمیوه گیری امکان پذیر است.
با ما همراه باشید تا برخی از دستور العمل ها را در مورد مزایای احتمالی سلامتی و عواض احتمالی نوشیدن آب هویج اطلاعات کسب کنید. ما همچنین به محتوای غذایی هویج نگاه می کنیم.
فواید فوق العاده چشمگیر آب هویج
- آب هویج بسیار مغذی است و ممکن است برای جلوگیری از طیف وسیعی از شرایط سلامتی کاملا مفید باشد.
- ما در این مقاله این مزایای احتمالی را با جزئیات بیشتر در ادامه پوشش قرار می دهیم.
1) سرطان خون
مطالعات و تحقیقات بیشتری برای تأیید این مورد نیاز است ، اما آب هویج ممکن است نقش به سزایی در درمان سرطان خون داشته باشد. بر اساس بررسی ها در یک مطالعه ، محققان تأثیر عصاره آب هویج را بر روی سلول های لوسمی بررسی کردند. عصاره آب هویج باعث شد سلول های لوسمی به خود تخریب شوند و چرخه سلولی آنها متوقف شود. گر چه بعید نیست که به یک درمان مستقل از سرطان خون تبدیل شود ، هویج ممکن است یک انتخاب رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به این بیماری باشد.
ارزش غدایی آب هویج
براساس گزارش FoodData Central وزارت کشاورزی ایالات متحده ، یک فنجان آب هویج حاوی :
- 94 کیلو کالری
2.24 گرم (گرم) پروتئین
0.35 گرم چربی
9/21 گرم کربوهیدرات
1.89 گرم فیبر
همین مقدار آب هویج انواع ویتامین ها و مواد معدنی را از جمله:
- 689 میلی گرم (میلی گرم) پتاسیم
20.1 میلی گرم ویتامین C
0.217 میلی گرم ویتامین B1 (تیامین)
0.512 میلی گرم ویتامین B6
2.256 میکروگرم (میلی گرم) ویتامین A
36.6 میلی گرم ویتامین K
2) سرطان معده
آنتی اکسیدان های موجود در هویج ممکن است به جلوگیری از سرطان معده کمک کند.
هویج حاوی آنتی اکسیدان است ، که ممکن است نقش احتمالی آنها در پیشگیری از سرطان را توضیح دهد . در یک بررسی از مطالعات و تحقیقات ، محققان تأثیر خوردن هویج بر خطر ابتلا به سرطان معده را آزمایش کردند . آنها خوردن هویج را با 26٪ خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط کردند. با این حال ، آنها مشخص نکردند که چه تعداد هویج، فرد نیاز به خوردن داشته باشد تا خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد. انجام مطالعات کنترل شده تر به دانشمندان در تأیید این ارتباط کمک می کند.
3) بیماری مزمن انسدادی ریه
آب هویج از ویتامین C زیادی نیز برخوردار است . بر اساس بررسی ها در سال 2016 ، محققان ارتباط بین ویتامین C رژیم غذایی و بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) در بزرگسالان کره ای 40 سال یا مسن تر را بررسی کردند. بنابراین آنها دریافتند که مبتلایان به COPD به میزان قابل توجهی کمتر از مواد مغذی متعددی را که آب هویج از افراد بدون COPD فراهم می کند ،دارند. این مواد مغذی شامل کاروتن ، پتاسیم ، ویتامین A و ویتامین C بودند.
با این حال ، افراد مبتلا به COPD نیز به طور کلی به میزان قابل توجهی کمتر از افراد فاقد آن غذا خورده اند. برای افرادی که به شدت سیگاری مصرف کرده اند ، خطر ابتلا به COPD در افرادی که بیشتر ویتامین C مصرف کرده اند ، کمتر از افرادی است که بسیار کم مصرف کرده اند.
4) سرطان پستان
طبق مطالعه 2012 در زنانی که جان سالم در سرطان پستان در اثر آب هویج بر سطوح کاروتنوئیدها، نشانگرهای اکسیداتیو نگاه استرس ، و نشانگرهای التهاب در خون است.
استرس اکسیداتیو هنگامی رخ می دهد که رادیکال های آزاد ایجاد کننده بیماری از آنتی اکسیدان ها در بدن بیشتر باشند و خطر ابتلا به برخی سرطان ها و سایر شرایط سلامتی را افزایش می دهد. محققان گزارش دادند كه سطوح بالاتر كاروتنوئیدها در خون با خطر كمتر بازگشت سرطان پستان همراه است. در طول مطالعه ، شرکت کنندگان 8 روز از آن را به مدت 3 هفته 8 اونس آب هویج مصرف کردند. در پایان مطالعه، زنان سطح بالای کاروتنوئیدها و سطوح پایین تر از یک نشانگر مرتبط با اکسیداتیو حال استرس است.
بیشتر بخوانید : علائم کمبود ویتامین A
5) کاهش کلسترول
اگر در کنترل کلسترول خود مشکل دارید یا می خواهید کلسترول خود را بدون دارو کنترل کنید ، اضافه کردن آب هویج به رژیم غذایی خود در نظر بگیرید. به عنوان منبع عالی پتاسیم ، آب هویج می تواند به شما در حفظ سطح کلسترول سالم کمک کند. کاهش سطح کلسترول باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی می شود. قبل از قطع هرگونه داروی تجویز شده ، با پزشک خود مشورت کنید.
6) بارداری سالم و خوب
نوشیدن آب هویج همچنین در دوران بارداری و بعد از آن مفید است زیرا پر از کلسیم ، فولات ، پتاسیم ، منیزیم و البته ویتامین A. کلسیم است. کلسیم به جنین شما کمک می کند تا استخوان ها و غضروف های قوی ایجاد کند ، در حالی که فولات از نقص هنگام تولد جلوگیری می کند. طبق گفته کالج آمریکایی متخصص زنان و زایمان (ACOG) ، زنان باردار و شیرده به روزانه 1000 میلی گرم کلسیم نیاز دارند.
ویتامین C و ویتامین A موجود در آب هویج نیز به عنوان آنتی اکسیدان های قوی و قدرتمند در بارداری عمل می کنند. این ویتامین ها هم مادر و هم جنین را از رادیکال های آزاد محافظت می کنند ، و هم سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و هم خطر عفونت را کاهش می دهد.
7) تقویت عملکرد مغز
همچنین بتاکاروتن موجود در آب هویج ممکن است عملکرد شناختی را بهبود بخشد و خطر بروز مشکلات حافظه و زوال عقل مرتبط با سن را کاهش دهد. استرس اکسیداتیو با آسیب سلول های مغزی مرتبط است و هنگامی رخ می دهد که سلولهای مغزی و عصبی قادر به بازسازی نباشند. این سیگنالینگ عصبی را تضعیف می کند و عملکرد شناختی را کاهش می دهد. با این حال ، بتاکاروتن موجود در هویج ممکن است عملکرد مغز را تقویت کرده و حافظه را بهبود بخشد.
بیشتر بخوانید : 7 فواید شگفت انگیز آب آناناس
عوارض و احتیاطات لازم خوردن آب هویج
در صورت وجود خطر این دسته از مواد غذایی که دارای بیماری های ناشی از غذا هستند ، ممکن است افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شده از مصرف برخی غذاها جلوگیری کنند.
این شامل:
- زنان حامله
- بچه های جوان
- بزرگترها
- افرادی که تحت درمان سرطان هستند
آب میوه و سبزیجات تازه فشرده شده ممکن است روند پاستوریزاسیون را پشت سر نگذارند. در نتیجه ، ممکن است خطر حمل میکروب بیشتر باشد. افرادی که سیستم ایمنی کمتری دارند یا سرکوب می شوند ممکن است واکنش شدیدتری نسبت به اثرات عوامل عفونی نشان دهند.
بر اساس بررسی ها ، مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering اظهار شده است: افرادی که به توصیه پزشک رژیم غذایی میکروبی کم دارند ، باید از آب میوه و سبزیجات غیرقانونی خودداری کنند ، مگر اینکه آنها خانگی باشند. همواره طبق گفته سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ، زنان باردار باید آب میوه های پاستوریزه یا آنهایی را که عمر طولانی دارند ، انتخاب کنند. در دوران بارداری ، خانم ها باید از آب میوه تازه خودداری کنند. هویج حاوی نوعی کاروتنوئید به نام بتاکاروتن است که بدن می تواند به ویتامین A تبدیل شود.
بیشتر بخوانید : فواید بی نظیر فواید هندوانه
در حالی که آب هویج فواید غذایی و سلامتی دارد ، نوشیدن آن در اعتدال بسیار مهم است. آب میوه و سبزیجات حاوی فیبر کمی یا فاقد فیبر هستند ، بنابراین سیری محدود و فله ای را برای روده بزرگ ارائه نمی دهند. همچنین ، مصرف بیش از حد بتاکاروتن به طور بالقوه می تواند رنگ آمیزی پوست شما را تغییر دهد. این ویتامین است که رنگ نارنجی آن را به هویج می دهد. اگر بیش از حد هویج یا آب هویج میل کنید یا بنوشید ، ممکن است پوست شما به طور موقت کمی رنگ زرد یا نارنجی ایجاد کند.
توصیه ها و دستور العمل های آبمیوه گیری
- طبق گفته بهداشت و درمان Stanford ، مقدار ویتامین و مواد معدنی یک فنجان آب هویج تقریباً معادل 5 فنجان هویج خرد شده است.
- اگرچه آب میوه و سبزیجات تازه مواد مغذی زیادی را فراهم می کند ، اما به اندازه فیبر و میوه های تازه حاوی فیبر نیست. همچنین ، آنها حاوی قند بیشتری در هر فنجان از میوه و سبزیجات کامل هستند.
- به عنوان مثال ، یک فنجان آب هویج حاوی 2 گرم فیبر و 9 گرم شکر است ، در حالی که یک فنجان هویج مکعب ، خام 3.5 گرم فیبر و 6 گرم شکر را در اختیار شما قرار می دهد.
- تهیه آب هویج تازه در خانه به یک استخراج کننده آب احتیاج دارد. این وسایل به صورت آنلاین ، در فروشگاههای بزرگ و سایر فروشگاههای خرده فروشی که لوازم کوچک آشپزخانه می فروشند ، در دسترس هستند.
- رعایت دستورالعمل های سازنده برای استفاده از آبمیوه گیری و تمیز کردن آن بعد از هر بار استفاده بسیار مهم است. استخراج کنندگان آب نیز ممکن است با پیشنهادات دستور العمل همراه باشند.
مردم می توانند هویج را با سایر میوه ها و سبزیجات ترکیب کنند تا آب های معطر ایجاد کنند. فرد می تواند دستور العمل های زیر را در خانه امتحان کند:
- آب هویج و آب سیب
- هویج و آب پرتقال
- آب هویج با کلم
- آب هویج دارچین و زنجبیل
بنابراین آب هویج به دلیل غلظت مغذی موجود در آن ، ممکن است مزایای بسیاری داشته باشد.
با این وجود ، آب هویج نسبت به هویج کامل دارای فیبر و قند بیشتری است. فیبر می تواند به حمایت از مدیریت وزن و کاهش سطح کلسترول کمک کند . بنابراین اکثر افراد می توانند آب هویج را در حد اعتدال به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و عالی، گرد آورند. گفته می شود ، یادآوری این نکته حائز اهمیت است که نوشیدن آب میوه جایگزین خوردن میوه ها و سبزیجات کامل نیست.